sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Viimeinkin!

Torstaina valmistui ensimmäinen Pääasioiden aikainen piponi, Kustoo. Onhan se nyt noloa, jos apuemo ei saa minkäänlaista pipatsua aikaiseksi.. Osin siitä syystä, ja osin kolmannesvälipipon tarpeesta, tikkusin armaalle miehelleni eli J:lle oman Jacques Cousteau -pipon Typyn ohjeella. Olen testannut ohjetta jo aiemmin, sillä isi sai aikoinaan oman synttärilahjaksi.


Lankana on aivan ihana Naisten Joulumessuilta ostettu kotimainen villalanka, käsinvärjätty vieläpä. Lanka on kotoisin Lammastila Koposelta, se on Suomenlammasta ja värjätty kauniin vihreänkirjavaksi kanervalla. Ihanat luonnolliset värisävyt! Myyjämummeli kertoi tyttärensä tekevän langan itse alusta loppuun, joten tämä on oikein luomutuote koko pipo. :o)


Puikkoina 3,5 millin irtopää-KnitPicksit ja lankaa kulutin 79 grammaa. Langan paksuuden vuoksi tein pipon pienemmällä silmukkamäärällä (120 s eli alunperin naisten koko), mutta oikeasti satakin olisi riittänyt. Seiskaveikasta ei koskaan saisi aikaan näin joustavaa neuletta. Uhkasin J:lle käyttäväni tuota Kustoota kauppakassina, jos hän ei pitäisi siitä: se nimittäin venyy aivan uskomattomiin mittoihin. Sopisi varmasti myös ämpärille! Kuitenkin se palautuu kiltisti pieneksi, eikä näytä kärsivän yhtään.

Niin, tämä Kustoo on kolmannesvälipipo siksi, että se osuu siihen saumaan paksuutensa puolesta. J:llä on 1) ohut oranssi Trekking-pipo (Käänteinen), 2) tavallinen ribbiversio Seiskaveikkaa sekä 4) Pirtin hahtuvasta huovutettu Rastapipo kunnon paukkupakkasille. Tämä menee siis kategoriaan 3), juuri näille kymmenen asteen tienoilla pyöriville pakkasille.

Mitähän sitten keksisi?

Ei kommentteja: