lauantai 31. tammikuuta 2009

Loppu häämöttää

Sovitaan, että Pääasioita saa raportoida vielä huomenna, vaikka silloin ollaankin virallisesti helmikuun puolella. Sunnuntaisin voipi kuitenkin löytyä hiukan helpommin aikaa nettihommille. Lasken siis saldon sunnuntai-iltana, aikaisintaan klo 23. Nyt siis kipinkapin viimeistelemään ja kuvaamaan, vielä ehtii! :o)

Eipä yhtä enempää

Näinpä hassusti kävi ettei tänä vuonna valmistunut enempää kuin yksi päähine Pääasioihin, mutta eipä haittaa. Ehkä ensi vuonna on paremmin aikaa ja inspistä.

Kiitos emolle Pääasioiden hoidosta ja kaikille osanottajille hyvää loppuvuotta! :)

Kokonaiset kolme valmista...

Ruhtinaalliset kolme valmista pipoa on siis meikäläisen tämän kuun päähine-saldo...

Tässä siis nämä kolme valmistunutta:

Pipo esikoiselle
Lanka: TeeTee alpakka, 60g
Ohje: mukailtu sopivaksi Modasta 6/2008



Mario-myssy

Lanka: Novitan Mambo, 110g



Pipo pikkuiselle

Lanka: TeeTeen Primavera, 70g

Ohje: Moda 6/2008

Nolottaa, etten ehtinyt/jaksanut päivittää näitä aikaisemmin, mutta vielähän tätä ollaan tammikuun puolella ;)

Yhden sain valmiiksi

... ja sekin on kuvaamatta, mahtaako kuva kelvata vielä huomenissa, jos saisin valoisan aikaan siitä punaisesta äitimuorille lähtevästä piposesta kuvan. Meni sitten tammikuu vähän muissa puuhissa, ikävä kyllä.

Mesi





















Miksi mun päästä näyttää tulevan kaksi narua... koska narujen päissä on noi kaks hullua parsonia! Mesi on Villapeikon ohjeella orjallisesti tehty. Novita Nallea punaista ja ruskeaa, yhteensä 59 g . Puikot 3,5 mm pyörö ja 3,25 mm sukkapuikot. (Koska ne puikot sattui löytymään...) Valmistui jo ke tai to, mutta enää ei ole tulossa päähineitä.
Loppusaldokseni jäi 9 pääasiaa, hämmstyttävä määrä kun pidin tavoitteena yhtä. Sitä ihmettelen, ettei puikoille sittenkään pomppinut Kultakälyn vauvalle mitään myssyä. Kiitos inspiraatiosta ja seurasta kaikille, ja emosille järjestämisestä.


Piposato




Viimeinkin sain kuvattua kuukauden aika tekemäni pipot. Ylimmäisenä peruspipa 3 o 2n-ribbiä Dropsin Fabelista. Keskimmäinen pipo on luullakseni vuosikerta Ainoa, jonka löysin neulekopan pohjalta ilman vyötettä. Mallina on Tychus Knittystä. Alimpana on musta Käänteinen 7veikasta ja ohjehan löytyy Ullasta. Alunperin ajattelin tehdä viellä jonkinmoisen mössykän itsellenikin, mutta ainakin tässä vaiheessa se jäi vielä suunnitelman asteelle.
Posted by Picasa

Tiu täyteen!



Sain kuin sainkin viime metreillä asetetun tavoitteeni täyteen: 20 pipoa kuukauden aikana! Hyvänä kirittäjänä on ollut tuo Nups-fanipipojen teko, se sattui kerrassaan soveliaaseen saumaan. Vielä varmasti pipoja syntyy ilman Pääasioitakin, mutta ehkä hieman rauhallisempaan tahtiin.

Viimeisen kuvapläjäyksen ylimpänä on jo pari päivää sitten valmistunut yhdeksäs Nups-fanipipo, sitten sen alapuolella lätkäjoukkueen kaverille Esikoisen tilauksesta ja mallilla neulottu synttärilahjapipo ja alimpana "From Russia with Love"-barettibaskeri omaan päähäni. Kuvaan pääsi oranssin piposen kaveriksi jo aikoja sitten tehty Vilman lohikäärmehuivi, jonka neulomisesta aikoinaan jäi yksi kerä yli. Nyt se kerä muistui mieleen ja pääsi pipoksi viime yön Bond-leffaa katsellessa - siitä pipon nimikin!

Kiitokset Ixulle Pääasioiden emännöimisestä ja kanssabloggaajille tempauksesta! Tavataanko taas ensi vuoden tammikuussa pipojen merkeissä?

perjantai 30. tammikuuta 2009

Vielä kaksi

Innostuin vielä tikuttelemaan pari pipoa, vaikka olin jo lopettamassa osuuttani tässä projektissa. Tavoitteenihan oli saada 2-3 pipoa Pääasioihin, ylsin kuitenkin kaikkiaan 6. pipoon, joten olen tyytyväinen tuotokseeni.


Sinivalkoinen resoripipo, jonka nimesin mielessäni Suomi-neidon pipoksi.




Toinenkin on tavallinen resoripipo kolmesta eri sinisen sävystä. Kuvassa värit näyttävät likaisilta, mikä ei pidä paikkaansa.

Lankapirtissä on juttua näistä enemmänkin, joten kurkkaapa sinnekin!

Lämmin kiitos emoille, kun jaksoitte järjestää meille tämän yhteisen hauskan pääkappaleprojektin!

miun pääasiat


Miun tavote oli yksi hattu mutta kaksi sitten sain aikaiseksi muiden hommien ohella. Toinen jäää itselle ja toinen menee muiden juttujen mukana kaverin vauvalle :)

Oli mukava seurailla miten kivoja hattuja muut on tehneet. Kiitos emännälle kuluneesta kuukaudesta.

-Katja-
Blogini

Viimeinen Pääasia

Viime metreillä sain valmiiksi tällaisen pikkuruisen myssyn Nalle-langasta:



Myssy menee SPR:lle, kuten muutama muukin Pääasioihin kutomani myssy.

Kiitos Ixulle Pääasioiden emännöinnistä.

Saagablogi

Vika pipo


Kuukauden kokonaissaalis ei ole suuren suuri, mutta kun suurin osa menee hyväntekeväisyyteen, niin eikö se ole hyvä? Viimeiseksi jäi tämä kaksinkertaisesta langasta (7V) 5,5 puikoilla kudottu pipo, johon mallia otin venäläisestä ohjekirjasta - siis tuon idean, että 2o3n. Se kanzii tehdä toistappäin, muuten. Ei tule niin paljon nurjan vääntämistä.

Viimeiset piposet

Viimeisiä viedään. Kiitos kanssaneulojille, nyt on tullut harjoiteltua erilaisten pipojen neulomista oikein kunnolla.

Meduusapipo 100% akryyliä.


Peruspipo Novita Woolista.



Ja myssy jollekkin tuunaajalle.



-Nna

torstai 29. tammikuuta 2009

MarioMyssy in Black

Tää on tilausneulomus yhelle kaverille.

Aina ihana MarioMyssy.

petran mario

Mamboa vitosen puikoilla, 114 grammaa.

Lupaamani myssy

Nyt täytin Pääasioiden alkaessa antamani lupauksen. Minähän lupasin silloin tehdä myssyyn hyväntekeväisyyteen. Jotenkin intoni näihin pääkappaleisiin on jotenkin laantunut eikä tämän teosta meinannut tulla totta. Mutta tänään aamulla terästäydyin ja kävelin kaivelemaan lankalaatikkojani.



Ja tässä se nyt on! Paksu lanka paksuilla puikoilla, niin pianhan se yksi myssy valmistuu.

Jos haluat tietää tarkemmin myssyn teosta tai langasta yms., poikkeapa Lankapirttiin, siellä on tästä juttua vähän lisää.

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Lentäjänlakki


Toinen valmistunnut päähine tänän kuun aikana. Lentäjänlakki veljenpojalle malli uusimmassa Modassa ohje 55.Menee pikku herralle yksivuotis lahjaksi ensi kuussa.
Lasten serkku tyttö näki meidän neidin baskerin,niin hänkin haluaan samanlaisen,mutta eri langasta.Enpä tiedä kerkiääkö enään tänne vai ei.

tiistai 27. tammikuuta 2009

*1 ja 30 pientä :)

Viimeinen minulta pääasioihin...

Eli Patons classic merino woolista välipalapipo

ja sit lisäksi valmistui 30 pientä pipoa ihan ompelukoneen avustuksella :)
Kai ne nämäkin lasketaan?
No tungen ne tänne kuitenkin kun pääasioitahan ne on nämäkin...




Pari uutta




Tyttärelle Novita 7 Veljestä Polkasta pipo omilla spekseillä. Puikot 4 mm lyhyehkö pyörö, lankaa meni 43 g. Alussa 80 s, resorin jälkeen 96 s suorassa osiossa.
Vessassa tyylikkäästi kuvattu hirvitys on kaikki mun jämälangat Novita Spektri Plussaa, yhteensä neljä kerää tai kerästä, 81 g. 3,25 mm resorissa, muuten 4 mm puikot. Malli Novitan uusimmasta lehdestä, oliko se malli 23 (Samokselle). Tuli vähän lörppänä. Jätin loppukavennusten välistä parit välikerrokset pois, kun lanka olisi muuten loppunut (ehkä) kesken. Pari metriä jäi...
Tekee mieli aloittaa viisi eri työtä. Jos arpoutuu ensimmäiseksi Mesi, tullee vielä pääasioita. Muuten jää loppusaldoni tähän kahdeksaan. Useampia tuli tehdyksi kuin etukäteen arvelin.

Lumitähtipipo

Mistä: VK 4-2008 Holiday Malli: 33 Floppy togue-pipo Koko: 56 cm Puikot: 5mm Lanka: 2-kertainen SandnesGarn Kitten mohair aniliininpunainen (4517) Langan tiedot: 50g=165m, 19s=10cm, 4mm, 50% Courtelle 30% Mohair 20% Villa, käsinpesu, silitys: 1 Langan menekki: 68g Aloitettu: 9.1.2009 Valmis: 11.11.2009.

Mistä: LEA Virkkausideoita Lahja-aitta 3-2008 Malli: 35 1. Lumitähti Virkkuukoukku: 1.25mm Lanka: Anchor artiste hopea (301) Langan tiedot: 25g=250m, 1.25-1.50mm, 65% Viskoosi 35% Polyesterimetalli käsinpesu, silitys: 1.

Eli ainakin kaksi pipoa tähän projektiin, ajattelin vielä pojalle jonkinlaista pipoa, mutta nähtäväksi jää, ehtiiko tänne...

Kuvassa ovat myös samaan settiin neulotut lapaset, mutta ei niistä sen enempää, tämähän on pääasioihin liittyvä juttu, mutta halutessaan jutun voi lukea kokonaisuudessaan blogistani tästä-jutussa.


Blogini: Jossun Neuleet

Vielä yksi ehtii mukaan


Vielä tekaisin yhden pipon tähän tempaukseen. Esikuvana oli Villapallon kruunupipo. Lanka Pirtin Kehräämön hahtuvaa.

maanantai 26. tammikuuta 2009

Monta pipoa
















on valmistunut tämän hiljaisuuteni aikana, kun en ole muistanut raportoida.
Kaksi mustaa, yksi kaksipuoleinen ja yksi panta - lasketaanko pannat mukaan?
Kaikki seiskaveikasta, mistäpä muusta.
Kaksipuoleiseen olin valitsevinani väreiksi sinisen ja tummanharmaan, mutta kyllä se on sittenkin havunvihreä, ei siitä mihinkään pääse. Niin se keinovalo johtaa harhaan...
Pannan tein huvikseni, tarkistaaksein, että vieläkö osaan ja miten se palmikko taas tehtiinkään. Mustia tuli kaksi kappaletta, kun ekasta tuli turhan pitkä ja hassun mallinen, mutta en viinyt purkaakaan. Menköön hyväntekeväisyyspiikkiin.
Kaksipuoleista piti ruveta tekemään, kun halusin muistutella tuota kaksinkertaisen neuleen tekemistä. Sellainen on kyllä fiksumpaa tehdä niin, että väri vaihtuu vuorotellen eri puolilla, tuollainen yksivärinen on ältsin hidasta tehdä ja sitä turhautuu, että eiks tekis nopeemmin kaksi erikseen - tosiaan tekis! Tossa kun sisemmän joutuu tekemään koko ajan nurjaa, niin se on hidasta, ja kun aina joka toinen silmukka pitää nostaa pois tieltä, niin ei mitään järkeä tehdä noin kun mä tein. Että ottakaa opiksi, tää virhe on tehty ja nähty; ei siis näin vaan niinkuin minä sanon. Resori kaksinkertaisella langallal5,5n puikoilla, sileä neule nelosen Clover-bambuilla, eli ne onkin paksummat kuin 4 milliä, mikä selvis sitten kun työ oli jo valmis. Mut ei sillä mitään merkitystä kyl ole, löysempää vain tuli kuin tavallisesti käsialallani.






kuudes ja seitsemäs










Olen kyllä ollut ahkera, kun mielessäni aattelin että jos sitä muutama saisi noita pääasioita tehty tammikuun aikana. Tuo saldohan alkaa näyttää jo hyältä =).

Asiaan; Perus korvaläppä pipa huopasesta. Isännälle. Ekä huovutus työni, olen tyytyväinen.




Toinen valmistunut nieli kaikki 30g:tä lankaa. ELi Calorymetry, kaksinkertaisesta nallesta, nelosen puikilla, ja just sopiva. Itelle tein.


sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Viikon 4 saldo

Kylläpä ovat taas puikot suihkineet oivaa kyytiä! Porukka on ollut reipasta ja aikaansaavaa, sillä tämän viikon saldo on 27 päänlämmitintä. Takana on siis toiseksi tuottoisin viikko tähän asti. Hienoa! :o) Ensi viikolla on vielä aikaa tiristää ne viimeisetkin Pääasioiden aikaiset piponsukuiset puikoilta.

Korjasin edellisen viikon saldolukemaan yhden pipon lisää (samalla kun tarkastelin koko blogin aikaista tuotantoa), joten se saldo on nyt 22 kpl. Näin ollen tämänhetkinen kokonaissaldo on upeat 114 (14+51+22+27) kappaletta erilaisia päätä lämmittäviä kapineita. :o)

Jatkakaa!

Mario

Jo viikon verran valmiina ollut MarioMyssy pääsi kuin pääsikin kuviin. Mambosta 5 mm puikoilla, koristeena hahtuvaa helmen kera. Vielä on tekeillä yksi päänlämmike, elämme jännityksessä ehtiikö valmiiksi ennen kuun vaihtumista:o)

Avaruuteen, aurinkokuntamme äärirajoille...


Toisinaan sitä saa mitä kummempia päähänpistoja, aivan sananmukaisestikin. Minulla on vain yksi isoveli, joka sattuu olemaan avaruustutkija ammatiltaan. Hän asuu tällä hetkellä jenkeissä ja tutkii Aurinkoa, joten aikani hänelle sopivaa joululahjaa pähkäiltyäni päätin tehdä pipon, jossa on aurinkokunnan pienoismalli... Niin, tämä on joululahja, myöhäisherännäinen sellainen, sillä isoveli tuli vaimonsa kanssa kotimaahan visiitille eilen, joten lahjomisen aika oli vasta nyt.

Pipo on virkattu, aurinko on tietysti päälaella ja planeetat kiertävät "taivaankantta" ratoineen. Planeettojen radat on "kirjailtu" etupistoilla, planeetat ovat nappeja varastoistani ja tuo helmivyö on tietenkin asteroidivyöhyke. Alemmassa kuvassa erottuvat auringon ympärillä ylhäällä keskellä Merkurius, alhaalla keskellä sininen Maa, vasemmalla alhaalla punainen Mars ja ylhäällä vasemmalla vaalenaruskeankirjava Venus. Jupiter on tuolla oikealla, se iso nappi, josta näkyy vain sivu.

Laskeskelin, että tänä vuonna olen tainnut tehdä jo 17 pipoa. Eikä loppua suinkaan vielä näy, fanipipotilauksiakin on ainakin kolme tiedossa, ja tyttärelle pitäisi tehdä pipo uusimman takin kaveriksi - ehkä tästä vielä yli kahdenkymmenen ehditään!

Mariomyssy

Viel yks Mariomyssy tänne.
Tääkin tehty 2x nallelangasta ja 4 puikoilla.Tähän myssyyn taisin lisätä silmukoita 18 kipaletta.


Nyt on minun osalta myssyt neulottu täskuussa.
Toi Mariomyssyn ohje on ollut mieluinen,helppo,yksinkertanen ja myssyt nuorison mieleen.

Kiitos emännälle tämän Pääasioiden järjestämisestä.