sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Avaruuteen, aurinkokuntamme äärirajoille...


Toisinaan sitä saa mitä kummempia päähänpistoja, aivan sananmukaisestikin. Minulla on vain yksi isoveli, joka sattuu olemaan avaruustutkija ammatiltaan. Hän asuu tällä hetkellä jenkeissä ja tutkii Aurinkoa, joten aikani hänelle sopivaa joululahjaa pähkäiltyäni päätin tehdä pipon, jossa on aurinkokunnan pienoismalli... Niin, tämä on joululahja, myöhäisherännäinen sellainen, sillä isoveli tuli vaimonsa kanssa kotimaahan visiitille eilen, joten lahjomisen aika oli vasta nyt.

Pipo on virkattu, aurinko on tietysti päälaella ja planeetat kiertävät "taivaankantta" ratoineen. Planeettojen radat on "kirjailtu" etupistoilla, planeetat ovat nappeja varastoistani ja tuo helmivyö on tietenkin asteroidivyöhyke. Alemmassa kuvassa erottuvat auringon ympärillä ylhäällä keskellä Merkurius, alhaalla keskellä sininen Maa, vasemmalla alhaalla punainen Mars ja ylhäällä vasemmalla vaalenaruskeankirjava Venus. Jupiter on tuolla oikealla, se iso nappi, josta näkyy vain sivu.

Laskeskelin, että tänä vuonna olen tainnut tehdä jo 17 pipoa. Eikä loppua suinkaan vielä näy, fanipipotilauksiakin on ainakin kolme tiedossa, ja tyttärelle pitäisi tehdä pipo uusimman takin kaveriksi - ehkä tästä vielä yli kahdenkymmenen ehditään!

1 kommentti:

Satu H kirjoitti...

wautsi miten hieno! tosi luova idea! :) ja on sulla upea piposaldo! :)