lauantai 3. tammikuuta 2009

Mamborinsessa


Äireen tilaustyö, pinkki pipo muotoutui rinsessapipoksi pinkistä Novitan Mambosta. Silmukoita 60, ja viimeiset (muistaakseni 4x8) kuroin suppuun. Lankaa meni vajaa kerä. Nopsa työ :-)
terv rasa

Parempi myöhään...

Hieman venähti ennen kuin ehdin tänne esittäytymään, mutta tässä nyt kuitenkin ollaan. :)
Olen Saaga, nelkytjarisat pohjoispohjanmaalainen "tuurikutoja". En siis kovin aktiivisesti tee käsitöitä, mutta välillä saan jotain aikaiseksi. Viime vuoden puolella kudoin hieman vajaa kaksikymmentä myssyä, joista suurin osa meni SPR:n kampanjaan. Tällä hetkellä puikoilla on Rinsessa-pipo, ja varmaan jonkun muunkin päähineen ehdin tammikuun aikana tekaista.
Blogini löytyy osoitteesta: http://saaganet.org/blogi

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Toinen valmis


Ilun lankaklubin silkki-bambu-villalankaa reunassa kaksinkertaisena ja loppu 50-50 Dropsin Alpacaa ja Novitan Bambinoa. Kaikkiaan 40 grammaa.

Vähän olen myöhässä aloittamaan


Lyhyesti: päätä ei voi jättää paleltumaan, kun sukat ja lapaset on jo kudottu Sukkasadossa ja Lapaskuussa.

Suuren suuria tavoitteita pään peittämiseksi ei ole, kunhan jotakin lämmittävää saisi aikaiseksi. Suurin vaikeus tällä hetkellä on: mä mistä alkaisin... Lehtiä on tullut selattua, kirjoja katseltua, mutta päätöstä on vaikea tehdä, sillä valmiina oleviin lankoihin sopivaa mallia ei ole löytynyt, eikä tee mieli ostaa lisää lankaa, kun sitä on kyllä nurkat pullollaan. Tässä voipi joutua säveltämään... Tekstin elävöittämiseksi tässä pari päähinettä viime syksyltä, näitä ei nyt lasketa mukaan tammikuun tekemisiin.Ensinmäinen valmisTälläinen baskeri valmistui eilen illalla ja tänä aamuna kuvasin.
Malli on Novitan syksy 2008 ja lankana Novitan wind luxus. Malli oli helppo tv-työ. Malliin olisi kuulunnut tupsukin,mutta neiti ei sitä halunnut.
Lisää juttua on täällä.

perjantai 2. tammikuuta 2009

Ensimmäiseni


Ensimmäinen pääasia tässä tempauksessa on valmis!
Pipo on kiva neulottava eli valmistui yhtä nopeasti kuin edellinenkin piponi, mutta kuvani ei onnistunut nytkään. Kaunis kuvio on taas "piilossa", vaikka kuinka yritin erilaisia kuvakulmia ja -paikkoja.

Ensimmäinen valmis


Tätä kyllä aloiteltiin viime vuoden puolella...mutta ehkä se siitä huolimatta käy tänne!

Eli pääkallopipa pojalle, lankana Novitan 7 veljestä, lankaa kului 104 g.
Lisäkuvia blogissani.

Mörrimöykky tanssii ja ruokopilli soi..

Eilen tunsin suurta halua pipon tekemiseen. Kaapista valikoitui langaksi kerä nallea ja kid mohairin jämänöttöset. Neuloin eka joustimen 4 puikoilla. Kun aloin neulomaan nallea kaksinkertaisen kid mohairin kanssa, joudin vaihtamaan puikot isompiin. Taisivat lopulta olla 5,5. Piposta tuli isopäiselle miehelle sopiva, tai sitten naiselle tuollaiseen lököttelyyn. Ohje on mohairmetsän kimallepiposta. Piposta tuli tuollainen mörrimöykkymyssy. :D Menekki oli 78 g.
-Nna

Eka valmis :)


47 grammaa 7-veljestä polkkaa kului tähän pipoon.

torstai 1. tammikuuta 2009

Muitakin aikeita

Ilmoittauduin jo ensimmäisten mukana tänne joukkoon, mutta en ole kirjoitellut vielä.

Alunperinkin suunnittelin, että teen yhden tai kaksi pipoa tammikuussa ja neulon muuten ihan mitä mieli tekee. Luultavasti vähän vauvanvaatetta Pikkuveljen vauvalle. Voisihan sillekin myssyn kutaista. Sama suunnitelma pätee yhä. Mukana ihmettelemässä millaisia pipoja sakki tekee, ja itse lupaan vain yhden. Onpahan sitten plussaa jos oikein pipottaa.

Oikeastaan olisi tarvetta ja tilausta: Keskilapselle pääkallopipo (ja lapaset), Kuopukselle huopahattu vihreäsävyisenä. Itselle tekee usein mieli jotain uutta ja sitten vauvanmyssyt...

Kattellaan! Blogikin on. (Siellä muutakin nelikymppisen höpinää miehen, kolmen tyttären ja kahden terrierin kanssa elämisestä - ja masennuksen etenemisestä.)

Mammutti esittäytyy

Hei!
Lähdin nyt ensimmäistä kertaa mukaan yhteistempaukseen. Muutaman kerran mukaan lähtö ollut lähellä, mut rohkeus ei riittänyt. Uuden vuoden kunniaksi on oikea aika aloittaa uusia asioita, tämä olkoon ensimmäinen semmoinen.
Vielä en edes ole miettinyt, mitä pääasioita puikoille pääsee. Täällä kuitenkin tuppaa tulemaan "tilauksia" tyttäriltä, joten eiköhän pipoja pukkaa.
Blogissani esiintynyt pitkin syksyä Jatan Marion myssyjä, jotka ovat saavuttaneet suuren suosion päänlämmittiminä.
Näin noviisina toivon, etten pahemmin mokaile ja jos mokailen, niin huomauttakaa.
Näin vuoden ensimmäisenä päivänä neulon kuitenkin lapasia, ehkä viikonloppuna saan ensimmäisen pääasian puikoille.
Hyvää alkanutta vuotta 2009!

Hyvää alkanutta vuotta 2009 ja Pääasiallista kuukautta

Täällä kai alkaa olla mukana kaikki jotka tänne mielivät mukaan. Reilu 40 kirjoittelijaa tänne saapui määräaikaan mennessä. (Räveltämön ryhmään voi toki kirjoitella vaikkei tänne blogiin jostain syystä halunnut/ehtinyt ilmoittautua)

Itse aloittelin tuossa aamutuimaan pojalle sitä "Piponatsi"-pipoa siitä metsästämästäni Polkka -langasta Ja pääsinkin jo melkein ensimmäisen mallikerran loppuun. Sitten huomasin että ulkona on mielettömän hieno auringonpaiste ja marssein loppuvuodesta valmistuneiden neuleiden kanssa tuonne sorakuopan reunalle kuvailemaan. Nyt jatkuu pipon neulonta kun sormet alkaa taas olla sulaneet. (kameran käyttöä en ole vielä oppinut lapaset kädessä...)

Esittäytyy

En aikonut lähteä mukaan pienen kal-väsymyksen takia( olympialaiset, sukkasato, lapaskuu), mutta kun äiti pyysi minua värkkäämään pipon niin sillähän minä tietysti lähden mukaan :-)

Muuta en suunnittele kuin sitä yhtä , katotaan sitten :-)

Olen rasa ja blogini Rasat hukassa täällä.

Nna esittäytyy

Minä ilmottauduin näin viime tingassa mukaan kanssablogaajan kehoituksesta. Tavoitteenani on opetella tänä vuonna neulomaan pipoja. Tuntuu, että saan niistä aina liian isoja tai pieniä. Tavoitteenani olisi tehdä 1 pipo joka kuukausi, mutta pääasioiden aikana voisin tehdä muutaman harjoituskappaleen lisää. :)

-Nna

keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Mukaan neulomaan pipoja, myssyjä

Olen Inkeri, lähes koko ikäni käsitöitä harrastanut käsityöharrastelija. Eniten neulon ja virkkaan, joskus ompelenkin. Olen innokas osallistumaan kaikenlaisiin yhteistempauksiin. Tämä tempaus on mukava jatko lapasille ja sukille. Taidan neuloa ainakin baskerin. Olen katsellut jo ohjeita valmiiksi. Lisää neuleistani voit lukea blogistani.

Menossa mukana

Ilmoittautuminen tänne jäi vähän viime tippaan noiden joulukiireiden takia ja hässäkkää tässä on ollut muutenkin ja tulee vielä olemaan.
Tavoitteena on kuitenkin neuloa pari päähinettä, mutta katsotaan miten käy. Malleja ja ideoita olis tehtävänä pilvin pimein..... samalla pitäis neuloa yhtä neuletta. Sanoisinko siis, että ei työt tekemällä lopu.
Tervetuloa kylään osoitteeseen: http://www.neulenurkka.net/

tiistai 30. joulukuuta 2008

Päätä palelee

ja lämmikettä talven pakkasiin tarvitsee meidän perheessä useampikin pääkoppa. Ykkösenä tyttärelle lisää pipoja alati katoavien tilalle. Ja tekijäksi löytyy aina yhtä innokas neuloja / virkkaajaäiti. Vähäpipoiseen sakkiini kuuluu mies ja kaksi kouluikäistä vauhdinpitäjää sekä valkoinen karvapallon näköinen koiruus. Blogiani pidän täällä. Suuria tavoitteita en uskalla asettaa, mutta jos tyttären päähinetilannetta voisi parantaa, niin hyvä olisi.

Työniloa kaikille mukanaolijoille!

Minäkin tulen mukaan!

Ystäväni Ellimellin blogista bongasin nämä Pääasiat :) Ja halusin tietysti mukaan. Aion neuloa ainakin pari pipoa lahjoitettavaksi. Mahdollisesti yksi ystäväni tarvitsee baskerin, joten sekin varmaan tulee neulottua tässä lähiviikkoina. Jos en muuta keksi, niin neulon karvalangasta neliöpipoja tai sitten vauvan päähineitä vauvakasseihin. Itselläni ei juuri nyt ole päähinetarvetta, kun neuloin joulun aikaan Hyrrä-baskerin.
Taustatietoja sen verran, että olen 32 vee (piti kyllä pysähtyä miettimään että minkä ikäinen olen...) yksityisyrittäjä, jonka työkin liittyy käsillä tekemiseen. Perheeseen kuuluu 5 vee Aleksi, joka ei yleensä äidin tekemistä pipoista välitä :)

Tervehdys!

Mukaan ilmoittautuu myöskin Vaapukka. Kotoa löytyy 3 lasta ja aviomies, joille varmaan vaihteeksi tarvitsisi neuloa joitain päänlämmityssysteemejä. Oikeastaan olen itsekkin vailla uusiin talvivermeisiin sopivaa päähinettä. Aina ennen olen ollut tiukasti pipo-ihmisiä, mutta nyt olen leikitellyt ajatuksella baskerista tai vastaavasta... jää nähtäväksi mitä saan aikaiseksi. Ravelrystä löydyn Vaapukka-nimellä ja blogini on vaapukan käsityöpussi .

Ainakin yksi pipo

Aikomuksenani on neuloa ainakin yksi pipo tässä tempauksessa. Olenkin jo blogissani kertonut ensimmäisestä karkauspäivän piposta. Uuteen ja isompaan on lanka valmiina.
Ehkä neulon jotain muutakin, mutta langan on löydyttävä varastoistani!
Vuosia sitten tulostin pitsimyssyn mallin; jokohan olisi sen aika.
Jokin pienempi palmikkoinen myssy olisi myös mukava tehdä.

Terveisiä Merikaupungilta eli Kotkasta!

On mukava mukana Pääasioita-projektiin. Olen lehtijakaja aamuöisin. Olen 34-vuotias nainen, ei lapsia. Olen neulonut pipot, myssyt, jne. Lankavarastosta on löytynyt värikästä lankoja.. Toivon että ostaisin muutamia lankoja lankavarastooni. 

Toivotan Kaikille Onnellista uutta vuotta 2009! 

maanantai 29. joulukuuta 2008

Mukana menossa

Täältä ilmoittautuu mukaan Stanna, intohimoinen neuloja jonka mies kyllästyy siihen että keskeneräisiä töitä lojuu siellä täällä. Epäili päivänä eräänä että tökkään vauvaa vielä silmään puikolla (oli kyllä koukku) kun virkkasin imettäessäni.
Tarkoituksena on kuluttaa varastosta lankoja vähemmäksi, ja saada aikaan ainakin jotain hyväntekeväisyyteen. Tällä hetkellä puikoilla on vielä villasukat itselle ja kihelmöintiä aiheuttaa joulupukin tuoma mokkasukkalanka...

Mukaan mahtuu ja ehtii vielä

100 osallistujaa kun on rajana (yhteen tällaiseen) blogiin niin vielä olisi reilulle kuudellekymmenelle osallistujalle tilaa.

Jos olen kämminyt jotenkin eikä nimeäsi löydy sivupalkin "mukana" -listauksesta, niin laitahan viestiä sähköpostiini ixu (a) ixun.info ja kerro nettinimesi ja (toivottava, ei pakollinen) blogisi osoite. Blogittomille linkitän sitten vain tähän pääasioiden blogiin.

Jos mielit mukaan pääasiatempaukseen, niin laita silloinkin viestiä ylläolevaan osoitteeseen.

Ja arvontapalkintojakin saa ilmoitella. Itsehän olen luvannut hyväntekeväisyysneulojien kesken arpoa langat ainakin yhteen pipoon.

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Onko Pelagia paikalla? -Hep!

Ravelryn Pääasiat-ryhmään olen ilmoittautunut jo aikoja sitten, mutta blogikutsun pyytäminen jäi vähän viime tippaan. Olen syksyn aikana neulonut ja virkannut pääkappaleen jo toisenkin (taitaa olla parikymmentä erilaista), mutta vielä löytyy varastosta lankaa (ja paljon) ja maailmasta palelevia päitä, joten ei kun lisää vääntämään. Perheen pääasiat on jo laitettu kuntoon, mutta tarvitseviahan on muuallakin kuin omassa kotipiirissä, joten oma tavoitteeni on saada aikaan kummipojalle ja isosiskolleen pipot sekä vino pino hyväntekeväisyystarkoitukseen. Itsellenikin olen ajatellut yhden hupukkeen tehdä...

Blogini on Keskiäkäisen tunnustuksia, ikää mittarissa on 45 vee, ja perheessä mellastavat lisäkseni aviomies ja kaksi vallatonta varhaisnuorta. Tervetuloa tutustumaan sielunmaisemaani!

Pääasioita kuin tilauksesta

Totta kai minunkin pitää osallistua tähän Pääasioita-projektiin, kun olen luvannut tehdä kahdelle pikkutytölle myssyt. Mallikin on jo mielessä, mutta kerron siitä vasta sitten, kun olen saanut jotain valmista aikaan. Enempää en lupaa tekeväni, mutta nuo kaksi myssyä kuitenkin. Jos jotain tulee lisää, niin se on sitten plussaa, eikö niin. Jaa ehkä kuitenkin voisin tehdä edes yhden myssyn hyväntekeväisyyteen, niin saisin lankavarastoja vähän pienemmiksi. No katsotaan sitten tammikuun lopussa, mitä olen saanut aikaan.
Aiempia töitäni voit käydä katselemassa Lankapirtissä, tervetuloa!

Miekin halusin mukaan

Pitihän se tähänkin mukaan lähtee ja nyt passas aihe oikein hyvin ku tytär pyys tekee pari Mariomyssyä ja sit on ollut suunnitelmis tehä ite huovutettu myssy korvaläpillä ja yks rinsessapipo. Eli nämä ainaskin pitäs tänkuun aikana tehä.
Mun bloginihan löytyy täältä.

Minä myös mukana

Olen reilu nelikymppinen kolmen lapsen äiti Hollolasta.Olen myös yksityisyrittäjä.
Neidille pitäisi jonkinlinen pipo tai baskeri tehdä nyt ainenkin ja jos veljenpojalle tekisi synttärilahjaksi hatun.Oma blogi on Sinikan käsityöt.

miekii ku muutkii :)

Mukava aloittaa uusi vuosi taas tempauksilla. Olen siis 26-vuotias opiskelija Savonlinnasta. Käsitöitä on tullut tehtyä vaikka minkälaisia, ajan ja innostuksen mukaan. Mukana hommissa häärää pikkusen vajaa viisivuotias tytöntyllerö ja mieskin aina jossain taustalla. Tavoitteeksi asetan itselleni vain yhden ainokaisen myssykän, mallista ei mitään tietoa. Jos aikaa ja innostusta riittää saatampa noita lankoja tuhota enemmänkin. Taijan vielä itteeni kiusatakseni asettaa tavotteex varasto lankojen käytön. Ei pitäs tuottaa ongelmia sekään kun lankaa on vaikka lampaat söis. Mukavaa alkavaa tempausta kaikille ja miut löytää blogistani: Elämää se vain on!

-Katja-

Minä myös

siis mukaan. Olen siis melkein nelikymppinen opiskelijä-äiti Itä-Suomesta. Neulonut ja virkannut koko ikäni. Blogini on Kipakan käsityöt. Tervetuloa vierailulle. Kolme lasta ja "hyvin liikkuva" mies tai voisi välillä sanoa 4 lasta. Toivottavasti kerkeän tekemään edes jotakin. Hyötykäyttöön laitan koulumatkat, jotka kuljen bussilla. Mutta yleensä tulee matkat juteltua naapurin rouvan kanssa. Mukavaa pipoilua kaikille!