lauantai 24. tammikuuta 2009

Kääk! Pipoja!Taidan jo pikkuhiljaa ansaita ihan oikeasti nimen hullu hatuntekijä... Nups-fanipipoja kun pukkaa tuutista ulos vähintäänkin muutaman pipon viikkovauhtia. Ylhäältä laskien kuvissa on pipot kuusi, seitsemän ja kahdeksan, joista alin valmistui tänä iltana. Keskimmäisen päätin ottaa omaan käyttööni, sillä siitä tuli melkeinvahingossa omaan päähäni passaava... =)

En oikeasti muista, kuinka monta pipoa on tammikuulle jo valmistunut, mutta väliäkös hällä. Seuraava pipo on vaihteeksi koukulla, ja sillä on kiire, koska sen olisi tarkoitus olla valmis huomenna...

kaksi valmista

Sain valmiiksi kaksi päähinettä: Kustoo-pipon esikoiselle ja Cablerimetryn esikoisen avokille. Pikakuvattu, lähtivät tänään uusille omistajilleen. Lisää kuvia ja lankatiedot täällä.

Viikon päähineet


Mainio Mariomyssy SamosLollipopista ja Lippis Mambosta Novita syksy 2008 lehessä olevassa ohjeella.Uutta Marioo on viel tulollaan tänne.....

perjantai 23. tammikuuta 2009

Vielä yksi


Neuloin tämän siksak-myssyn ohjeella. Käytin Novita merinovilla Woolia kaksinkertaisena.

Hassut päähineet

Menen koirakerhon pikkujouluihin tänään, kyllä, perinteisesti ovat pitäneet tammikuussa. Tonttulakkia uupui. Siispä puikot, seiskaveikkaa ja nallea (eka kymmenen senttiä molempia, sitten paksummalla loput). 82 s, paksut puikot mitkälie, suoran osan jälkeen neljässä kohdassa kavennukset joka viides kerros. 100 g ennen kuusenkoristeen kiinniompelua.
Sukkalankojen jämiä oli pussillinen. Otin illalla pienimmät, golfpallon kokoiset ja sitä paljonkin pienemmät ja annoin mennä nelosen koukulla kiinteitä silmukoita. Aina kaksi lankaa yhdessä. Iloisenkirjava, omaan käyttöön ja aamulla tein valmiiksi. Kavennukset sovittamalla ja mutu-tuntumalla. 72 g. Kuvattu Kuopuksen päässä, mutta itselle suunniteltu käyttöön.Ohuesta Pirtin kehtäämön langasta (39 g) vihreä 'Smurffipipo', Zimmermanin Knitters Almanacin silmukoilla, omilla liioitelluilla kerrosmäärillä, viitosen puikoilla, kevyt 40 asteen huovutus. Pehmeä, mukava, hassun korkea. Kuopukselle. Toisessa kuvassa ennen huovutusta.


Parittelevat hirvet pipo

Sainpa minäkin viimein avattua tämän tempauksen, parempi myöhään...

Eli tälläinen tuli neulottua miehelle:

Malli: Parittelevat hirvet ruutupiirros+peruspipo Koko: 124 silmukkaa Puikot: 3.5mm Lanka: Novita Wool (merino) Tummansininen (159) ja Kirkassininen (119) Langantiedot: 50g=135m, 22s ja 32krs=10cm, 3½mm, 100% merinovilla, konepesu: 40, silitys: 2. Langanmenekki: T. sin. 42g ja Kirkassin. 12g Aloitettu: 9.1.2009 valmis: 9.1.2009.

Peruspipo: Loin silmukoita 124. Neuloin 2o, 2n joustinta 5cm. Neuloin sitten 5krs sileää, lisäsin viimeisellä kerroksella 31 silmukan välein 1 silmukan=yhteensä siis 4 kertaa= 128 silmukkaa.Neuloin mukauttamani ruutupiirroksen mukaan, jolloin mallikertoja tuli kerrokselle 4. Mukauttamani ruutupiirros oli 26 krs korkea, sitten neuloin taas 5 krs sileää.Kavensin viimeisellä sileällä kerroksella 14 silmukan välein 2 silmukkaa oikein yhteen (eli *neulo 14 silmukkaa oikein, sitten 2 o yhteen* , toista *-*)=yhteensä siis 8 kertaa= 120 silmukkaa. Sitten kavensin 10 silmukan välein 2 s oikein yhteen yhteensä 10 kertaa= 110 silmukkaa. Toista tälläiset kavennukset vielä joka 3.krs 3 kertaa (eli seuraavaksi 9 silmukan välein, sitten 8silmukan välein jne...), sitten joka 2.krs 7 kertaa ja kavenna vielä 2 oikein yhteen kavennuksia koko kerros, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.Blogini: Jossun Neuleet

torstai 22. tammikuuta 2009

Pitsipipo

"Nypläten luotu pitsineuleinen ja kierrekavennuksinen myssy", jonka neuloin vanhan ohjeen mukaan.

Kalloja
Päätin, etten anna periksi, vaan yritän toisenkin mallin pääkallopipoa, jotta Keskilapsi vihdoin saisi omansa. Sattumalta Knitting 2009 Almanacissa oli juuri toissapäivän mallina kallopipo, joten sitä kehiin kun tiheyskin täsmäsi tasan. Joululahjoihin käytetyn langan jämää ja saman vahvuista seiskaveikkaa, 60 g. Lisäsin kerroksia ennen ja jälkeen kuvion. Olisi pitänyt lisätä vähemmän ennen ja enemmän jälkeen. Kuvassa Kuopus - auliimpi malliksi ja aikaisemmin kotona koulusta (päivänvalon aikaan).
Yksi huovutettu kuivumassa, yksi päähine puikoilla. Kyllä tää tästä.


tiistai 20. tammikuuta 2009

No huh

Just näin. Ensimmäinen (ja tällä tahdilla luultavasti viimeinenkin) päänlämmike valmistui jo ekalla viikolla, mutta tietokoneongelmista johtuen en ole voinut sitä tänne päivittää.

Eli tässä Novitan talvinumerosta (vai oliko se syksy?) baskeri Isoveli Colorista. Suunnittelin tätä omaan päähäni mutta siitä tuli kuitenkin liian pieni, johtuen ehkä hieman liian ohuista puikoista... Joten myssyä mallailee Kurre-orava.

Lankaa tähän meni 70 g. Laitan jonnekin säästöön, jos tämä jollekulle pienempipäiselle joskus kelpaisi. :)

Neljä kertaa pipo

Neljä pipoa valmistunut. Blogissa speksejä. Langat Drops Big Fabel, Novita Teddy ja Noro Kureyon. En jaarittele tämän enempää...

Ruutu-Raitaa

Mambosta valmistui Novita Syksy 2008-ohjeella Tiinan raita-ruutu-pipo. Tai ei ihan ohjeen mukaan, tein isommilla puikoilla ja isommalla silmukkamäärällä ja silti siitä tuli kokoa 2-3v... hmm. Reunakin rullaa, ei mennyt ihan nappiin...Lankaa kuitenkin tietysti jäi reilusti yli, joten saatan värkätä itselleni toisen, 2x isomman...

terv rasa

Viikkoraportti vähän myöhässä

Minun (alati keskeytettävien) laskentojen mukaan päähineitä olisi viimeksi päättyneellä viikolla valmistunut 22 kpl. Vähän vähemmän kuin viimeksi, mutta keskimäärin siis 3 pääasiaa päivässä. Ei huono saavutus. Vielä olisi vajaa 2 viikkoa aikaa rutistaa.

Yhteensä siis on tullut jo (22+ 51 + 14) 87 päänlämmittäjää! Ei siis ihan kahta per osallistuja (44 on siis sankan joukkomme lukumäärä). Tästä on hyvä jatkaa :)

Antaa siis hatuttaa! :)

Tämän viikon ensimmäinen!

Pipohattumyssy, eli jonkinlainen päänlämmitin valmistui Multimohairista viitosen puikoilla, lankaa kului arviolta n. 40g. Päälaen kavennukset tehtu ihan näppituntumalla ja ihan kivastihan nuo menee. Samasta langasta tein myös huivin, josta kuva blogissani. Huivissa tulee paremmin esiin tuo langan värivaihtelu. Kovin hempeä setti tästä vaan tuli, pehmeä ja kevyt päällä kylläkin.


maanantai 19. tammikuuta 2009

Se on siinä!


Nyt kaikki tekemään aaltoja, töräyttelemään torvia ja muutoinkin joka tavalla tuulettelemaan: Ellimellikin avaa Pääasioiden saldonsa!

Kyseessä on tietenkin kaikille tuttu Calorimetry ja lankana ihana Gjestalin Bris (50 % villa, 50 % soija).

Ja hyvä tuli!

Rinsessaa ja hahtuvaa

Meinas ihan unohtuu tänne tuoda noita mun pipoja,mut täs niit nyt on.

Rinsessapipo Nallelangasta ja 3,5 puikoilla.Muokattu ohjetta vähän, silmukkamäärää ja pituutta enemmän.


Ja sit huovutettupipo 2x hahtuvasta ja 5 puikoilla. Hiiret pääs koristeeksi.

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Tämän täytyy olla...


..jo viides pipo pääasioihin minun puikoiltani. Kyseessä Novitan ohjeella tehty (vähän muunnellen) Samos pipo. Lisää infoa täältä.

Pari pipaa lisääLisää fanipipoja on putkahdellut taas, tosin hiukan hidastuvalla vauhdilla. Työn alla kun on uusi Feather and Fan Comfort Shawl kälylleni - tajusin taas ihan viime tipassa, että veli ja käly tulevat viikon päästä, ja heidän joululahjojaan en ole edes aloittanut... Ei ollut mieltä lähetellä paketteja jenkkeihin ennen joulua, kun tiesi heidän tulevan kotimaassa käymään niin pian joulun jälkeen... Hohhoijakkaa... olisihan sen tekemisen silti voinut ajoissa aloittaa.

Mutta näillä mennään. Ylin pipo lähti uuteen kotiin yksin tein valmistuttuaan niin vauhdilla, ettei kuvaakaan saanut, kun ei kamera tullut mukaan lätkämatsiin. Alempi on erään pelaajan pikkusiskolle, joka myös halusi fanipipon, ja toivoi tällaista pampulapipoa, joten sellaisen sitten väänsin. Eihän tuo vaikeata ollut. Ja se on sanottava, että mitä enemmän näitä pipoja väännän, sitä enemmän inhoan tätä väriyhdistelmää, mutta tuo sininen merinolanka on ihan taivaallista neulottavaa, voi kun olisi sitä jonkin toisenkin värisenä!

onko se tappajahai?

Ei vaan se on fish hat, kaksin kappalein. Kotimainen särki ja hieman eksoottisempi caribianfish. Langat on tuolta jemmasta, särkeen käytin vanhaa sinistä nallea ja ohuiden sukkalankojen jämiä, caribianfish sai langakseen koolattua seiskaveikkaa. Hieman olen muokannut ohjetta (lähinnä kalan pituutta) jotta langat riittää. Mukava pipo, ainakin lapsen kanssa tuli leikittyä kuvatessa.

Lisäksi hurricane hyväntekeväisyyteen.

Viimeinkin!

Torstaina valmistui ensimmäinen Pääasioiden aikainen piponi, Kustoo. Onhan se nyt noloa, jos apuemo ei saa minkäänlaista pipatsua aikaiseksi.. Osin siitä syystä, ja osin kolmannesvälipipon tarpeesta, tikkusin armaalle miehelleni eli J:lle oman Jacques Cousteau -pipon Typyn ohjeella. Olen testannut ohjetta jo aiemmin, sillä isi sai aikoinaan oman synttärilahjaksi.


Lankana on aivan ihana Naisten Joulumessuilta ostettu kotimainen villalanka, käsinvärjätty vieläpä. Lanka on kotoisin Lammastila Koposelta, se on Suomenlammasta ja värjätty kauniin vihreänkirjavaksi kanervalla. Ihanat luonnolliset värisävyt! Myyjämummeli kertoi tyttärensä tekevän langan itse alusta loppuun, joten tämä on oikein luomutuote koko pipo. :o)


Puikkoina 3,5 millin irtopää-KnitPicksit ja lankaa kulutin 79 grammaa. Langan paksuuden vuoksi tein pipon pienemmällä silmukkamäärällä (120 s eli alunperin naisten koko), mutta oikeasti satakin olisi riittänyt. Seiskaveikasta ei koskaan saisi aikaan näin joustavaa neuletta. Uhkasin J:lle käyttäväni tuota Kustoota kauppakassina, jos hän ei pitäisi siitä: se nimittäin venyy aivan uskomattomiin mittoihin. Sopisi varmasti myös ämpärille! Kuitenkin se palautuu kiltisti pieneksi, eikä näytä kärsivän yhtään.

Niin, tämä Kustoo on kolmannesvälipipo siksi, että se osuu siihen saumaan paksuutensa puolesta. J:llä on 1) ohut oranssi Trekking-pipo (Käänteinen), 2) tavallinen ribbiversio Seiskaveikkaa sekä 4) Pirtin hahtuvasta huovutettu Rastapipo kunnon paukkupakkasille. Tämä menee siis kategoriaan 3), juuri näille kymmenen asteen tienoilla pyöriville pakkasille.

Mitähän sitten keksisi?

PatenttiaNeuloin Mummolle 7-veljestä langasta punaisen patenttineuleisen pipon.

-Nna