lauantai 23. tammikuuta 2010

Lisää myssyjä

Nyt loppuivat nämä sytomyssyihin sopivat langat, joten aloitan sen myssyn teon, jota alunperin ajattelin neuloa pääasioissa.

torstai 21. tammikuuta 2010

Seuraava satsi Tahruskalta

Edellisen postauksen jälkeen pääsin oikein vauhtiin, ja sain tehtyä itselleni seuraavan pipon ja lopetettua heti tammikuun eka päivänä aloitetun pipon pikkujätkälle. 

Odessa Odessa

Helmetön Odessa Cascade Yarnsin Cloud 9:stä painaa tasan 50g. Puikkona pitkä 4mm pyörö, jonka kanssa magic looppailin kerrankin menestyneesti. Väri on oikeimmillaan tuossa poitsun päässä otetussa kuvassa. 

Improvisoitu kypärämyssy Ulos lähdössä

Pikkujäppinen sai täysin improvisoidun kypärämyssyn Järbo Garnin Mellanraggista. Puikkokoko 3,5mm ja kulutus 66g, lähdin liikkeelle päälaelta ja keksin itse, miten edetä. Yllättävän hauska lopputulos moiseen arpomiseen nähden... Ensi talvena varmaan sopivimmillaan, nyt vähän isohko vielä. Toisaalta tänään ulkoillessa päällimmäisenä kerroksena oli kyllä aivan loistava, eikä hetkeäkään tarvinnut pelätä pojan palelevan. 

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Sammakoita ja tuulenpuhuria

Neljäs sytomyssy on kolmas Beaufort, tämäkin valkoisesta Novita Suvista; edelliseen verrattuna lisäsin korkeutta yhden mallikerran verran, muutoin samat speksit:


Kolmivuotiaalle kuopukselleni neuloin Sammakkopipon (ohje löytyy Ravelrystä) Novita Oliviasta kevättä ajatellen:


Alkuperäisestä mallista ei ole jäljellä tosin kuin sammakot, muuten säveltelin itse 96 silmukalla ja 4 mm puikoilla, langanmenekki 70 g:n luokkaa. Poika tykkäsi, joten kevättä odotellessa! Ja kyllä, kolmivuotiaallani alkaa olla pää samaa kokoluokkaa kuin keskivertonaisilla ;-).

Nyt tahtoo puikoille hypätä muut neuleet, mutta ainakin kolmeen sytomyssyyn on vielä lankaa, joten enköhän niitä yritä neuloskella joka papauksessa vielä tammikuun aikana.

maanantai 18. tammikuuta 2010

Tavoite täynnä

Ovatpas kaikki muut olleet nopeita! Huimaa vauhtia tehtyjä päähineitö! Mutta minäkin sain oman vaatimattoman tavoitteeni täyteen, nyt on valmiina lätsä minulle ja pipo pojalle. 

Baby Who
Baby Who

Baby Who :n ohje löytyy Ravelrystä, puikot 4mm ja Cascade Cloud 9:ää kului 30g. Kiva pikkuprojekti, aloitin eilen aamulla junassa ja puolen päivän jälkeen pipo oli valmis. Vaikea muuten kuvata etupäässä pipoa, jos on kiire, kamera haluaisi ottaa vain videota ja vauva poseeraa parhaansa mukaan... 

Vertigo Hat
Vertigo Hat

Itselleni sain tehtyä Vertigo Hat:in Novitan Purosta. Kulutus 70g 4,5mm puikoilla. Ihan kiva neuloa, mutta langan väreistä johtuen lopputulos on vähän synkähkö... 

Neulominen ei kyllä tähän lopu, tarkoitus on pipoilla lisää vaikka alakanttiin laitettu tavoite täyttyikin!

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Toinen viikkoraportti

Itse en ole ennättänyt yhtään päähinettä vamiiksi asti nyt tähän viikkoraporttiin mennessä, aloitettu kyllä on yhtä sytomyssyä. Muut ovatkin noita hyväntekeväisyyspäähineitä tehneet kiitettävissä määrin.

Tässäpä nyt uusi päähinesaldo (sulkeissa aiemmilta viikoilta kerätyt)


3 (5) kpl pipoja
0 (2) kpl läpällisiä päähineitä
12 (5) kpl sytomyssyä
1 (1) kpl vauvanmyssy

Eli tämän viikon saldoksi muodostui 16 pääasiaa ja kokonaissaldona tähän asti on valmistunut 29 "kuulanlämmittimiä" :)

Tästä on hyvä jatkaa uuteen viikkoon!

Ekat valmiina


Eka pipo valmistui jo jonkin aikaa sitten, mutta langat päättelin vasta eilen. Samalla hoksasin, että olin tehnyt kavennukset väärin, mutta päätin, ettei se haittaa, koska pipo on tarkoitettu koiranulkoilutuspipoksi. Langan ostin viime keväänä Vilnasta. Se on italialaista, siinä on muovia, mutta muuta en siitä tiedäkään.
Sain myös kaksi Syto-pipoa valmiiksi. En jaksanutkaan virkata kukkia koristeeksi, onneksi löytyi kukkanapit. Nyt on puikoilla Shedir samaan kamppanjaan. Yritänkin nyt tehdä näitä hyväntekeväisyyspipoja enkä itselleni baskeria niin kuin olin alunperin suunnitellut. Miulla on pään lämmittimiä ihan riittävästi!

Kolme sytömyssyä

Kolme erilaista myssyä.
Teen kukat tai muun koristeen myöhemmin.