torstai 14. tammikuuta 2010

Sytomyssyjä

Minäkin päätin osallistua sytomyssykampanjaan. Tässä on ensimmäiset virkkaamani myssyt.

Lankana on baby ull, jonka pitäisi olla pehmeää herkkää ihoa vasten.

Myssyissä olevat kukat olen virkannut "Anna kaikkien kukkien kukkia" -kirjan mallien mukaan. Valkoisessa myssyssä oleva kukka on "jouluruusu" ja punaisessa oleva kukka on "irlanninruusu".

tiistai 12. tammikuuta 2010

Sytomyssyjä ja pientä vauvalle

Sytomyssykampanja polkaisi käyntiin pipotehtailun, jonka ensimmäiset tuotokset ovat tässä (sopivaa ja halukasta kuvauspäätä en tähän hätään valitettavasti löytänyt):

Odessa-pipo Mayflower Cotton 8 -puuvillalangasta, 3 mm puikoilla ja 120 silmukalla. Lankaa kului vain vähän yli 30 g eli kevyt ja vilpoisa on.

Beaufort-pipo Novita Oliviasta (70% bambu, 30% polyesteri) 4 mm puikolla ja 96 silmukalla, lankaa kului 65 g eli tämä on vähän tuhdimpi.

Toinen Beaufort, Novita Suvista (100% puuvilla) 3 mm puikolla ja 120 silmukalla, kulutus hitusen vajaa 50 g.

Sytomyssyjen lisäksi tuli pakottava tarve neuloa Novita Oliviasta Aviatrix-vauvanmyssy, tasan 50 g kului tähän koon 6-12 kk silmukkamäärillä 4 mm puikolla neulottuun myssyyn. Saaja on vielä vähän auki, kun omassa perheessä ei ole tarvetta.

Kaikkien päähineitten englanninkieliset ilmaisohjeet on löydettävissä Ravelrystä mainituilla nimillä, en ryhtynyt niitä tähän linkittämään, sillä Ravelry vaatii rekisteröitymisen ja sisäänkirjautumisen.

Neljäs sytomyssy on jo puikoilla ja uusia malleja hakusassaan, eiköhän ainakin Ullan Adalmiinassa olisi potentiaalia.

Jacques Cousteau -pipo

Ilmoittauduin pääasioihin suurin suunnitelmin, mutta enpä ole tainnut käydä edes esittäytymässä. Nyt voisi ensimmäisen valmistuneen myötä olla sen aika. Eli, olen aura, neulova teologi Espoosta. Olen neulonut koko ikäni, mummi opetti jo ennen koulun alkua, mutta pahasti harrastus lähti niin sanotusti lapasesta muutettuani "pois kotoa" (paitsi, ettei siinä mitään pois kotoa muuteta, vaan omaan kotiin), kun kukaan ei enää ollut siivoamassa neuleitani sohvalta.


Tämä Cousteau-pipon saa isäni, joka valitti, että pipot kutittavat. Lankana Novita luxus Cloud, puikot 4 mm, eikä pitäisi kutittaa.

Ja mitä niihin suuriin suunnitelmiin tulee. Tämän pipon lisäksi ajattelin neuloa vauvan myssyn serkun ensi kuussa syntyvälle vauvalle (tämä onkin jo viimeistelyä vailla) ja itselleni paksun pipon (lanka ja ohje on, mutta puikot hukassa). Pikkusiskon poikakaveri pyysi pipoa jo viime keväänä, mutta vähän epäilen, ettei tämä tule neulotuksi vieläkään, koska heidän (siis siskon ja poikakaverin) piti hommata lanka, mutta mitään ei ole tapahtunut. Äiti ja sisko myös ihastuivat yhteen pipooni, mutta voisi olla, etteivät he saa samanlaisia, koska minulla ei ole sopivaa lankaa. Mutta jos siis kolme saisin aikaiseksi, olisin tyytyväinen ja loput ovat plussaa.

MarioMyssy Vedosta

Jatan MarioMyssyn mainiolla ohjeella Vuorelman Vetoa 40 g, puikot 5 mm. Okei, olis tullu parempi pienemmillä puikoilla ja isommalla silmukkamäärällä. Enkö taaskaan saa itselleni pipoa? Taitaa mennä Kuopukselle, joka tätä aivotärähdyksestä toipuessaan mallaa.

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Aloitukseni

Minäkin olen nyt aloittanut pääasioiden tekemisen.

Ensimmäinen viikkoraportti

Koska loppupäivä tulee olemaan kiireinen, niin laskin jo nyt ensimmäisen kokonaisen viikon ja sitä edeltäneen pitkän viikonlopun saldon.

Ilmoitetuista päähineistä löysin seuraavan määrän:

5 kpl pipoja
2 kpl läpällisiä päähineitä
5 kpl sytomyssyä
1 kpl vauvanmyssy

Eli valmistuneita on tällä hetkellä 13 kpl. Tästä on hyvä jatkaa!