lauantai 10. tammikuuta 2009

Kolme piposta

Neuloin heti tammikuun ekoina päivinä kolme pipoa, mutta sopivia kuvaus-olosuhteita piti odottaa jokunen päivä. Ensimmäinen oikealla on jotain tunnistamatonta lankaa, jota olen ostanut ison kartiollisen Kauhavan Kangas-Aitasta. Kaksi muuta ovat Novitan Pop:ia. Kaikissa 60 silmukkaa ja 2 o 2 n joustinta ja kavennukset tein omasta päästä neljän viimeisen kerroksen aikana. Harmaassa pipossa oli pienemmät puikot kuin kahdessa muussa ja se on vähän piukeamman mallinen kuin muut. Punalilaan virkkaan vielä kukkasen koristeeksi, kaksi muuta ovat valmiita tälläisenään. Nämä lähtevät jossain vaiheessa Vaakan kautta lämmittämään varmaankin jonkun pienen ekaluokkalaisen päätä.

Florica-hattu

Tämä Novita 5-2001-lehden mallin mukaan tehty hattu kuuluu lankavaraston tyjennysprojektiini. Lisää blogissani.

Eka päähine puikoilta pois


Villapeikon erinomaisen Mesin ohjeen mukaan toteutetulla pipolla avasin oman tilini. Tuli juuri sopiva tyttärelleni. Nalle Colori ja tavallinen Nalle 3 mm:n pyöröllä sekä loppuvaiheessa myös sukkapuikoilla. Tytär ilmeisesti oli tyytyväinen: päähänsä halusi kun ulos lähti. Tuosta mallista pidin: pitäisiköhän tehdä toinenkin??

Pipot/päähineet 1 ja 2

Nyt on tili auennut ykskaks kahdella pipolla.

Pääasioihin liityin ajatellen tehdä tämä päähine. Kaveri jouluna vävylle tekemälleni JC-pipolle. Loppulangoista tehty tiskiliina onkin jo esitelty.

Malli:Typyn J Cousteau , 100 silmukkaa ja päättely vähän eri lailla
Lanka: Idenan Bamboo
Puikot: 3,5 mm pyörö ja sukkapuikot
Kulutus: 95 g

Jatan Mario-myssykin näki päivänvalon. Väri on tumma suklaaruskea Novitan Mambo. Remonttirumban keskellä ei oikein jaksa etsiä kuvauspaikkaa ja -valoa kunnolla., joten väri on kuvassa ihan liian hailakka. Todennäköisesti olemmme jonkin aikaa ilman konetta, tulee vieroitusoireita... P.S mallipäänä on vanha yöpöydänlamppu vielä kerran ennen "muuttoaan".

Malli: Mario
Lanka: Mambo
Puikot: 5 mm pyöröt ja sukkapuikot
Kulutus: 110 g

Ensimmäiset kolme

Tämän viikon saalis on yhdet onnistuneet kastajaiset, sekä kolme varastolangoista toteutettua pääasiaa. Neljäskin lähtee puikoille tänään. Koukuttavaa touhua.


Pipo hyväntekeväisyyteen, mallina poika. Koko on ehkä sellanen ala-aste ikäiselle sopiva. Puikot 4½ ja lankana isoveljeä.


Sitten on panta itselle, tähän käytin sen mitä isoveli-kerästä jäi jäljelle.


Itselle Better Bucket (ravelry). Tämä on kuvasta huolimatta mielestäni ihan hyvännäköinen minun päässäni. Ehkäpä teen toisenkin johon ostan langan, tämä kun oli tälläinen jämälanka-teos. Lankana ruskea ja oranssi Nalle ja puikot 4½. Tätä tehdessä opettelin myös magic loop-tekniikkaa (tai tieten se sitä oli), pakko oli kun en omista 4½ sukkapuikkoja.

Kolmas ja neljäs!

Tylsä otsikko pitää sisällään siskon ja sen veljen, eli vanhimmille lapsilleni tekemät pipot.
Jacques cousteau pipo Isoveli langasta isoveljelle. Nelosen puikoilla tein 120 silmukan mukaan ja vähän lisäsin pituutta, lankaa kului reilu 100g. Kavennukset tehty mutu-tuntumalla, sillä printteri odottaa asennusta ja pipon tein valmiiksi ulkomuistin mukaan myöhään illalla. Ulkomuisti petti, mut neljässä kohdassa sentään kavennukset on, vaikka eritavalla tehtyinä. Tuo ei toivottavasti ketään haittaa...
Pirtin liukuvärjätystä valmistui Mario-pipo vanhimmalle tyttärelle, kulutus reilu 50 grammaa. Tytöllä on jo viimetalvena neulomani Revontuli-huivi samasta langasta. Inspiraatio pipon neulomiseen huivin kaveriksi tuli tyttären uuden takin myötä, johon huivi sopii hyvin.
Tämän viikon saldoksi minulta jää siis 4 pääasiaa. Nyt puikoilla ihan muuta, mutta ainakin yhden pääasian rohkenen luvata ensiviikollekkin.
Hyvää viikonloppua!


perjantai 9. tammikuuta 2009

Kustoo-pipo

Kolmas myssykkäni Pääasioihin on Jacques Cousteau -pipo:Lisätietoja blogissani.

Kommandopipo kakkonen

Ihania pään lämmittimiä olette saaneet neulottua.Oma tavoitteeni, ne tarvittavat lämmittimet on nyt saavutettu. Alkuviikosta esikoinen sai oman kommandopiponsa.


Malli on sama, Novitan neulomon ekstraideoista otettu, kun isännän kommandossa. Lankana on On line Linie 155, 100% merinovilla ja menekki vain 65 g. Poika tykkää ja äiti on tyytyväinen kun posket eivät palellu.

Saattaa olla, että jonkinlaisen päähineen tässä vielä neuloskelen, mutta tällä erä ne pakottavat tarpeet olivat tässä.

Suojakelin terveisin Heimolasta seijap


torstai 8. tammikuuta 2009

Pikku jämäpiposetJämälangasta syntyi kärjestä aloittaen pikku piposia.

-Nna

Ruskea myssy

Sisua, nallea ja flotte sockea kaksinkertaisena.
Malli on Novita talvi 2008:sta.

Taas baskeri


Ohje löytyy Ullaneule-nettilehdestä. Lankana 7 veljestä ja nelosen puikot. Mainio malli ja baskerin kokoa on helppo säätää.

Kahdeksan kasassaPäivä on mennyt flunssaa potiessa, siis sohvalla istuessa ja neuloessa. Alin pipo on tämän päivän tuotos, punainen Button Tab Hat eilisen illan ja keskellä oleva kirjoneulekokeilu toissapäiväinen. Lisää jorinaa pipoista on blogissani. Nyt arpomaan, onko seuraava pääasia kolmiohuivi, hupuke vai kenties, pipo?
Neuloin eilen kallopipon. Ei ollut seiskaveikkaa sopivissa väreissä ja tyhmänänä testasin saako Nallesta minkälaisen. Taaperokokoisen saa kolmosen puikoilla. Pah. Annan joskus jollekin, tulipa malli testattua. We call them Pirates, Novita Nalle ja alareunan vuoritus (!) ohutta jämäsukkalankaa, yht. 54 g. Kavennuksissa mulla oli lukihäiriö. Kaavio näytti siltä, että pitää tehdä tuplakavennukset... ja ensin teinkin. Huu keers, ei oo sopivaa kuuppaa tähän pipoon edes...

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Metsän poika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston...

Soittakaa hei Paranoid!

Miehelleni tein pipon. Seiskaveikkaa yksivärisenä ja raitaversiona, kirjoneulekuviot taas jostain lehdestä sieltä ja täältä. Tästä minä jo tykkään itsekin! Kuudeskin pipo on jo valmistunut, mutta kun ei ole kuvaa, kerron lisää vasta myöhemmin. Tämä siis oli viides - oho! - valmistunut.

Loppiasilättyjä


Lopulta loppiaisena jotakin valmista, enempi juttua näistä blogissani.
Yksi harmillinen juttu näistä pipoista seuraa - pitää lähteä ostoksille etsimään sopivan kokoisia sukkapuikkoja (5 ja 6), jotka puuttuvat valikoimistani. Yksi ahaa-elämys näitä tikutellessa on tullut - yhtäkkiä ymmärsin, miksi pipot ovat niin paksusta langasta tehtyjä. Tämä tapahtui tuota punaraitaista tehdessä, jonka lanka on seiskaveikkaa. Eihän siitä ole ryhdikkääksi ja tukevaksi päähineeksi millään eikä mitenkään! Ja aika tahtia saa pistellä menemään, kun on ohut lanka ja pienet puikot, varsinkin jos aikoo aikuisten kokoa saada valmiiksi.
Mutta on pipoissa se hyvä puoli sukkiin ja lapasiin verrattuna, että niitä tehdään vain yksi per pää! :)


Kaksi pipoa
Tämä menee lahjalaatikkoon...
ja tämä miehelle.

Näistä tietoa myös blogissani, en jaksa toistaa itseäni :)

Esittelykin on jäänyt kokonaan, joten vähän sitäkin.. Olen siis Anne ja blogini on Annen blogi. Tarkoituksena olisi ainakin kuusi valmistunutta pipoa tässä kuussa, toivotaan että tavoite täyttyy.
Nyt on puikoilla isompi versio myssystä (yläkuva) itselleni, sitten pitäisi vielä tehdä veljenpojalle sekä omalle 15-vuotiaalle pipot. Ja tytöille. Ja pienimmälle. Ja ja ja... olishan sitä tekemistä, katsotaan miten aika riittää.

MarioMyssy

Tällaista tänään:Lisätietoja blogissani.

66 grammaa pipoa


Vaaka näytti tälle pipolle tupsuineen painoksi 66 grammaa. Malli omasta kupolista ja lankoina 7-veikan jättiraidan jämiä sekä kierrätyslankoja. Jäi sellainen epämääräinen nyssäkkä kertaalleen purettua "jotain" jonka sain keskimmäisemme kummisedän äidin jäämistöstä vuosi sitten. Neuloin pojalle kahdet lapaset siitä samaisesta "jostakin" ja vielä tämän pipon. Sopii omaan päähäni muuten paitsi ei värinsä puolesta.

*Eka valmis


Vähäiseksi taitaa jäädä mun saldo, jos tämä tahti jatkuu...
Eli ensimmäinen...
Hahtuvamyssy Justiinalle :)

tiistai 6. tammikuuta 2009

Russian Winter Hat

Vuoden eka uusi neulomus valmis! :)
Ja samalla myös eka Pääasioihin osallistuva juttuni. :)

Russian Winter Hat Stitch n Bitch Nationista. Tykkään, ihana.
Pidän ihan taatusti, oli sitten kuinka teinimäinen tahansa. :)

Lankana Novitan Foxi, pikkasta vaille yks kerä, vaaka sanoo että 91g.
Ihan kauheeta neuloa, hyi yäk. Puikot kasia ja vitosta. Korvat tehty
pienemmät mitä ohjeessa ja yksinkertaset, muuten ei ois lanka riittänyt.
Nauhoja ja tupsuja en tehnyt.Tein miehelle pipon kaksinkertaisesta dropsin alpacasta 3,5 puikoilla. Tarkempi kuvaus löytyy omasta blogista.

-Nna

Pitsibaskeri


Ohje löytyy Novita Talvi 2008 -lehdestä. Lankana 7 veljestä ja nelosen puikot.

Toinen pipo
Ja tämän tein itselleni. Mallina on tyttäreni. Lankana on Tee Teen poppari ja nelosen puikot.


Rinsessa-pipo

Tänään valmistui tällainen Rinsessa-pipo:Lisätietoja blogissani.

rinsessapipoValmistui toinen pipo pääasioiden merkeissä - nimittäin rinsessapipo itselle. Kuvissa tyttären päässä. Olipa helppo, kaunis malli ja hyväntuntuinen pipo päässä. Lisää kuvia ja tarkemmat tiedot omassa blogissani, täällä.

Kääntö Marion!

Toinen työ tänne on jälleen Mariomyssy, ihana ja toimiva malli. Lankana Pirtin Kehräämön liukuvärjätty, kulutus n. 50g ja nelosen puikoilla, aloituksessa 72 silmukkaa. Yritin "kylvyssä" vähän huovutusta saada työhön, enemmmänkin olisi saanut huopua, josko uskaltaisin pesukoneessa vielä käyttää...

Tuo lanka on niin kaunis ja värivaihtelut menee hyvin pipossa.En osannut päättää, onko nurja vai oikea puoli kauniimpi, niinpä päättelin työn siten, että voi käyttää kumminkin päin.

Hyvää Loppiaista!

maanantai 5. tammikuuta 2009

Alkupää

Ensimmäiset neljä pipoa näin alkuun. Kolmen päivän mökkireissu ja n. 700 kilometriä auton kyydissä - kyllä tulee valmista! Innostuin kokeilemaan kirjoneuleita pitkästä aikaa - kuvioihin käytin seiskaveikan jättiraidan ja polkan jämiä, helppoa kuin heinänteko! Näistä taitaa tulla hyväntekeväisyys- tai lahjahattuja, omaan päähäni kun on turha näin montaa pipoa tehdä. Kaikissa on lankana siis seiskaveikka, puikkoina 4 mm addipyöröt ja bambusukkikset, kaikki muut omasta päästä, ainoastaan nappipipon ohje on Ravelrystä (Button Tab Hat). Kirjoneulekuvioita on haalittu parista vanhasta Novita-lehdestä ja omien kulmakarvojen takaa.

Kolmas...


...pääasia valmis.

Novitan 2008 talvi lehdestä on malli peräisin ja lankana tummansininen mambo. Nopea tehdä, vaati tosin hieman keskittymistä. Minusta taitaa tulla kohta oikeen pipo ihminen kun tämäkin näyttäisi jäävän omaan päähän. En ole koskaan oikein pipoista pitänyt, mutta onhan se aina eri asia jos ne ovat itsetehtyjä... vai mitä?

Ensimmäinen...


Ensimmäisenä pääasiana valmistui Marianne-Marion-myssy. Marion-myssyn ohje on jo iskostunut tajuntaan syksyn myssyilyjen jälkeen, osaankohan enää muita myssyjä tehdäkkään... Tässä lankoina Isoveljeä ja Katia Tibettiä, kulutus vajaa 100g, vitosen puikoilla neulottu ja alussa 64 silmukkaa. Seuraavakin myssy jo päättelyvaiheessa, joten jatkoa seuraa.

Blogissani on kuvaus huppuhuivista, jonka neuloin ennen Pääasioiden alkua.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille Pääasioille!

14 päänlämmittäjää

Wow! Ensimmäisen "tynkäviikon" aikana tällä porukalla saatu valmiiksi (tai ainakin raportoiduksi) kokonaiset 14 päähinettä. Ei ollenkaan huono saavutus! Jatketaan samaa rataa!

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Esittelyä ja valmista

Perheessä tuli akuutti kommandopipo tarve ja niinpä eilen ja tänään tikuttelin valmiiksi kommandopipon.


Niin, ei tämä kommandolta näytä, kyllähän minä sen tiedän.


Kommandopipo se kuitenkin on ja mielestäni aika kätevä sellainen.

Tästä piti tulla esikoiselle, mutta isäntäsai tämän, joten nyt on puikoilla esikoisen pipo. Pipon ohjeen on tehnyt Novitan neulomolainen ja se löytyy Neulomon ekstraideoista. Minulla lankana on alpakka, joka on neulottu kaksin kerroin. Lisää tietoja löytyy blogistani.

Niin, esittelyn meinasin unohtaa. Olen kakden lapsen äiti ja yhden miehen vaimo Kanta-Hämeestä. Työssä käyn naapuri kaupungin suuressa seurakunnassa ja vapaa-aikaani vietän laulaen ja käsitöitä tehden ja perheen kanssahan voi kaikkea tätä tehdä. Kotimme on maalla , Heimola nimisellä tilalla ja siitäpä tulee blogini nimi Hetkiä Heimolasta.

On kiva olla joukossa neulomassa noita päänlämmittimiä, kun niiden tarve nyt ilmeni näin akuutisti.

Sunnuntai illan terveisin seijap Heimolasta

Lisää pipoa pukkaa


Eli heti perään valmistui jo seuraava pipo. Tämä on Novitan Teddy calaxy lankaa. Ohje on Novitan 2007 talvi numerosta, tosin silmukkamäärää vähennetty ja puikot numeroa pienemmät. Kiva, helppo ja nopea malli neuloa. Tämä taitaa jäädä omaan päähän.

Minäkin...

... sain ekan pipon valmiiksi. Eli Pipo on Ullasta Samooja, kavennukset omasta päästä. Lankana Nalle ja puikot 3,5. Menee joko omaan tai isännän päähän. Pipo löytyy myös blogista.

Oon minäki täällä! :)

Jaa, joo, pitäsköhän täälläkin jo viimein muistaa esittäytyä kun
ekat jo kilvan esittelee noita valmistuneita pääasioitaan.. :)

Niin, oon Satu H, blogi löytyy täältä. Myssyfani. :) Varsinaisia tavottteita
en oo tälle tempaukselle asettanut mutta muutamia malleja ois kyllä
mielessä mitkä vois totetuttaa. Pääasioita ei oo koskaan liikaa! :)

Tekeillä mullei oo vielä mitään mut esim. Ravelry-jonosta kyllä löytyis malleja..
Jotain linkkejä postasin tännekin, mutteivät ainakaan vielä näy tuossa
linkkilistassa, joten täällä voi niitä kurkkasta jos tahtoo. :)

Kolome Marioo

Tytär pyys tekee kavereilleen MarioMyssyjä ja näil sit alotin tän pipoilun tänne.

Harmaat on tehty Mambo-langasta ja musta 2x nalle-langasta ja pipot neuloin 4-puikoilla.