lauantai 2. tammikuuta 2010

Tiilimuuri-pipo

Avaan saldoni Tiilimuuri-pipolla:

Neulottu ohjeenmukaisin silmukoin ja kerroksin 3 mm puikolla mustasta Novita Woolista ja antiikkisesta valko-harmaasta Circulo Yarns Topas -merinovillalangasta, molempia kului noin 30 g. Koko on niin iso, että taitaa mennä lahjalaatikkoon odottamaan sopivaa saajaa; vinkkejä hyvistä hyväntekeväisyyskohteistakin otetaan ilolla vastaan!

Hei pipoilijat ja myssyilijät

Täällä ilmoittautuu Inkeri mukaan neulomaan ja virkkaamaan pipoja, myssyjä ja hattuja. Onkos meitä osallistujia näin vähän mukana tänä vuonna? Minulla ei ole tarkempia suunnitelmia vielä, mitä teen. Lankoja löytynee kuitenkin varastoista riittämiin. Minua on viime aikoina askarruttanut se, mistä saisi pukevia, tyylikkäitä päähineohjeita sisä- ja ulkokäyttöön eri vuodenajoiksi heille, joiden hiukset lääkehoito on vienyt tilapäisesti. Päähineen tulisi olla pehmeä, hiostamaton ja vielä hyvännäköinenkin.
Lisää neulomuksistani löytyy blogistani Lankaa mutkalle.

Tervehdys!

Mie olen Päivikki Piironki-blogista. Miulla on suunnitelmissa neuloa kaksi pipoa tai baskeria, kunhan vaan ensin löydän sopivat ohjeet ja saan pari muuta neuletta valmiiksi. Langat yritän löytää omista varastoista, sillä olen langanostolakossa. Yhdet päähinelangat ostin viime keväänä Vilnasta.
Tekisi mieli kokeilla huovutettua päähinettä hahtuvalangasta, sellaista missä on korvaläpät. Mistähän löytäisin ohjeen? Hmmm, mutta hahtuvalankaa miulla ei ole, joten se vaatisi langan ostamista ja se langanostolakko on päällä...

perjantai 1. tammikuuta 2010

Tahruska turinoi

Heippa vaan!

Olen Tahruska Tahraisia tuotoksia -blogista, samalla nimellä myös Ravelryssä. Minulla on ikää 27v ja pienellä elämäni miehellä 7kk. Molemmilla on ikäisekseen isot päät, mutta tykätään käyttää päähineitä sitäkin enemmän. Neulomisaika vain tahtoo olla vähän vähissä, useimmat valmistuneet työt nykyään tuntuvat syntyvän olohuoneen lattialla istuessa muutama silmukka kerrallaan. 

Varsinaisia suunnitelmia minulla ei tälle kuukaudelle ole - paitsi että lisää lankaa aion yrittää olla ostamatta. Kotoa löytyy vaikka mitä kivaa vaikka kuinka paljon, materiaaleista ei pitäisi tulla pulaa. Ravelryssäkin Queue-listalla on monta mössykkää, ei muuta kuin sieltä valkkailemaan parhaita päältä ja ihmettelemään. Tavoitekin kuukaudelle on joustava, kun nyt vaikka saisin yhden myssyn tehtyä itselleni ja yhden pikkuiselle, oltaisiin jo hyvillä jäljillä. 

TiiQ esittäytyy

Nimimerkin taakana on Ajatuksia ja tekoja -blogin ylläpitäjä, 34-vuotias kahden pojan äiti, yhden miehen vaimo ja akateeminen pätkätyöläinen. Pääasioissa olen ensikertalainen, Sukkasatoon ja Lapaskuuhun olen osallistunut viimeisenä kahtena kertana. Rakastan pipojen neulomista, viime vuonna tein laskujeni mukaan 18 päähinettä ja heti tämän vuoden kunniaksi pistin puikoille uuden pipon, joka valmistunee vielä tämän vuorokauden aikana :-). Suunnitelmat (ja langat) ovat valmiina ainakiin viiteen pipoon, joten Pääasioiden merkeissä taitan tammikuuta!

torstai 31. joulukuuta 2009

Se alkaa NYT!

Itse vielä neuloskelen miehelle lapasia (vanhojen puhkikulutettujen sukkien varteen jatkettuja). Mutta jahka ne on saatettu valmiiksi loikkaa Limari -lanka puikoille ja muuntautuu itselleni päähineeksi.

keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Osallistujalista valmis

Ihan tosissaan meinaa hermot mennä vieraan koneen kanssa kun mikään ei toimi niinkuin pitää. (ja ohjelmia puuttuu, esim Word). Elättelen toiveita että mies saisi korjattua oman koneeni niin hommat sujuisi paremmin ja ainakin netti pelittäisi nopeammin. (iMacissa kun on valmiiksi sisäänrakennettu AirPort langattomaan yhteyteen ja se toimii 100-0 paremmin kuin ulkoinen usb-wlan -tikku) Onneksi en sentään joutunut minkään win-koneen kanssa nytkään puljaamaan vaan ihan mac tässäkin on käytössä, mutta paljon vaatimattomampi (ja wanhempi) kuin oma koneeni.

Reilun tunnin jouduin webmailia plaraamaan ja sulkemaan/avamaan ennen kuin tämä suunnaton 12 henkilöä kattava lista oli saatu päivitetyksi. Mutta siinäpä se on.

maanantai 28. joulukuuta 2009

Kutsut lähetetty!

Konerikko vaikeutti hommaa hiukan, mutta sain kuin sainkin kutsut lähetettyä. Vielä pitäisi osallistujalista päivittää sivupalkkiin, niin alkaisi olla homma hanskassa perjantaille :)

Nyt sitten vain puikot tanaan ja lankakerät hollille, se alkaa kohtapuoliin!