tiistai 18. tammikuuta 2011

Ettei päätä palelisi

Olen pienikokoinen mutta isopäinen. Ilmeisesti suuruuteni on ollut hiuksissa kuin Simsonilla, koska uuden tukkamallin ansiosta kaikki vanhat myssyt tuntuvat pyörivän päässä. Tuli siis kiire tehdä vähän istuvampia pääkappaleita, etten vallan jäädy.

En enää muista, kenen blogista löysin linkin tähän Knittyn myssyohjeeseen, mutta se kolahti heti. Minähän en voi käyttää pipoja - tai siis voin, mutta muistutan silloin Hercule Poirot'a, joskin valitettavasti en älyni vaan munanmuotoisen pääni vuoksi. En kuitenkaan pysty olemaan hetkeäkään paljain päin talvisäässä, koska pääni palelee todella herkästi. Tämä myssy tuntuu sopivan jopa minulle. Lisäksi siitä on olemassa useampi variaatio: koot S, M ja L sekä lyhyt, keskipitkä ja pitkä malli.

Kyllä, ohjeen mukaan tästä voisi venyttää lautasen tms. päällä enemmän baskerin kuin pipon, mutta nämä molemmat tulivat heti käyttöön ilman mitään venytyksiä. Minulla on siis keltainen toppatakki ja turkoosi pitkätakki, jos joku ei jo arvannut. :)

Malli: Brambles-myssy Knittystä
Lanka: keltaista Isoveljeä 140 g kokoon S / pitkä malli ja turkoosia, tästä liivistä purettua Alfa Glitteriä 130 g kokoon S / keskipitkä malli
Puikot: 4 mm ja 5 mm
Muuta: Ohje oli nerokkaasti suunniteltu, niin että myssyn pituuden voi itse valita ja silti neuloa yhden kaavion mukaan. Oli kuitenkin vähän hankalaa, kun ensimmäisellä kerralla en tiennyt, miten pitkä se pitkä myssy on (mallitilkku, never heard??). Isoveli-myssykin saisi olla keskipitkää mallia. Ei se ihan silmille hupsahda, mutta melkein...

Tusina täynnä tammikuussa
Krmh, juu, olen pipohullu. En niin hirveästi itse tykkää pipoja käyttää, mutta niiden neulominen ja virkkaaminen on sitten sitäkin lystimpää...=) Näin tammikuussa osallistun pipoillani kahteen tempaukseen: tänne Pääasioihin ja Ravelryssä lisäksi lätkään seonneiden Puck this! -ryhmän tammikuun Hat Trick eli Hattutempputempaukseen. Neljä hattutemppua on siis jo plakkarissa. Itse asiassa pipoja on jo 13 ja 14. on jo puikoilla... Hups!

Pipot ovat tässä valmistumisjärjestyksessä ylhäältä alaspäin ja aina oikealta vasemmalle. Ylärivissä virkattuja pipoja, sitten pari oikea-nurja-pintaneulepipoa ja yksi "vauvapalmikko"pipo. Kolmannessa rivissä lisää "vauvapalmikoita" ja "siansaparo"palmikoita, neljännessä yksi saparopipo ja kaksi raitapipoa. Nuo raidat neulotaan siis 1o, 1n ja kumpikin pystyraita omalla värillään. Ensimmäisen pipon kanssa sai taistella, mutta sitten tuo lankojen vaihto meni niin veriin, että jo neljäs tuommoinen pipo on puikoilla.

Saas nyt nähdä kauanko pipointoa piisaa - ainakin 15 päätin tehdä, että saan edellisen hattutempputulokseni (13 pipoa) ylitettyä - ja matkaa on siis enää puolitoista pipoa.

Mukana ja ensimmäinen

Täti Sininenkin on mukana pääasioissa. Ei isoja tavoitteita ole,
ensimmäinen pipo on nyt valmis, Wurm, ohje löytyy Ravelrystä.
Lankana Novitan Wind ja puikot 3½mm ja 4mm.
Blogini on Täti Sinisen Käsityöt.