tiistai 18. tammikuuta 2011

Ettei päätä palelisi

Olen pienikokoinen mutta isopäinen. Ilmeisesti suuruuteni on ollut hiuksissa kuin Simsonilla, koska uuden tukkamallin ansiosta kaikki vanhat myssyt tuntuvat pyörivän päässä. Tuli siis kiire tehdä vähän istuvampia pääkappaleita, etten vallan jäädy.

En enää muista, kenen blogista löysin linkin tähän Knittyn myssyohjeeseen, mutta se kolahti heti. Minähän en voi käyttää pipoja - tai siis voin, mutta muistutan silloin Hercule Poirot'a, joskin valitettavasti en älyni vaan munanmuotoisen pääni vuoksi. En kuitenkaan pysty olemaan hetkeäkään paljain päin talvisäässä, koska pääni palelee todella herkästi. Tämä myssy tuntuu sopivan jopa minulle. Lisäksi siitä on olemassa useampi variaatio: koot S, M ja L sekä lyhyt, keskipitkä ja pitkä malli.

Kyllä, ohjeen mukaan tästä voisi venyttää lautasen tms. päällä enemmän baskerin kuin pipon, mutta nämä molemmat tulivat heti käyttöön ilman mitään venytyksiä. Minulla on siis keltainen toppatakki ja turkoosi pitkätakki, jos joku ei jo arvannut. :)

Malli: Brambles-myssy Knittystä
Lanka: keltaista Isoveljeä 140 g kokoon S / pitkä malli ja turkoosia, tästä liivistä purettua Alfa Glitteriä 130 g kokoon S / keskipitkä malli
Puikot: 4 mm ja 5 mm
Muuta: Ohje oli nerokkaasti suunniteltu, niin että myssyn pituuden voi itse valita ja silti neuloa yhden kaavion mukaan. Oli kuitenkin vähän hankalaa, kun ensimmäisellä kerralla en tiennyt, miten pitkä se pitkä myssy on (mallitilkku, never heard??). Isoveli-myssykin saisi olla keskipitkää mallia. Ei se ihan silmille hupsahda, mutta melkein...

Ei kommentteja: