lauantai 9. tammikuuta 2010

Pipopari

Teeteen Pallaksesta neuloin tämän pipoparin:

Ihan ovat oikeasti samankokoisia, 3 mm puikolla ja 120 silmukalla. Malli on omasta päästä, kirjoittelin ohjeenkin ja jos saan otettua paremmat kuvat, saatanpa tarjota ohjetta seuraavaan Ullaan :-).

Ensimmäinen neulottu sytomyssykin on jo valmis, mutta vasta kuivumassa ja siten kuvaamatta. Toinen on jo puikoilla ja suunnitelmia myssyistä ja pipoista jonoksi asti. Mahdanko kaikkea ehtiä tammikuussa toteuttaakaan, onneksi tuo sytomyssytempaus kestää useamman kuukauden.

perjantai 8. tammikuuta 2010

Läppäpipa

Suuressa Käsityölehdessä oli niin typerästi tasona kaikki paksut pipot, että ärsytti ja tartuin 6,5 mm sukkapuikkoihin ja tein ihan omasta päästä läppäpipon. Valitettavasti on vähän sen näkönenkin, mutta tulipahan tehdyksi ja Esikoinen sen jo päähänsä varasi. Sandnesgarn Easya tummanharmaata ja vihreää yhteensä 102 g. Yhden illan ilo.

Jääköhän mun pääasiat tähän? On jotenkin putkahtanut jo seitsemän päähinettä.

torstai 7. tammikuuta 2010


Tää vähän inspiroitui hyvästä haasteesta. Sytomyssyjä, ainakin toistaiseksi ilman koristeita. Novitan Siljaa yhteensä 159 g, nelosen virkkuukoukku ja pari päivää aikaa. En edes tykkää virkkaamisesta noin yleensä! Linkin takanahan on myös ohje tähän myssyyn, helppo oli kun mäkin osasin, muut kans mukaan tähän! Lankaa olis vielä, teksiköhän lisää.

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Vauvamyssy

Ensimmäisenä työnäni valmistui vauvamyssy. Lankana on valkoinen Viking baby ull, ja koristeena samainen lanka, mutta jonka olen kasvivärjännyt. Myssy on tehty Dropsin perusvauvamyssyn ohjeella. Myssy on menossa työkaverilleni, joka saa vauvan helmikuussa.

Myssyn lisäksi kudoin villatakin. Kuvia siitä löytyy blogistani.

tiistai 5. tammikuuta 2010

Mohair-AliisaEn tiedä lämmittääkö tämä yhtään, mutta jotain järjellisehköä piti tyttäreltä joululahjaksi saadusta idenan Lux Mohairista tehdä. Yhden kerän ihme? Pipo!

Malli on Aliisa. Lopussa lanka oli vähissä ja jouduin oikomaan loppukerroksia eli kavennukset ruttaa mössykkää jonkin verran. Valo on kuvatessa vähissä, vaikka valoisin aika päivästä ja ulkona. Siksi myös salamavalokuva. Lasten kommentti: Nyt kasvatat sitten rastat. (Not.)

Samalla tervehdys kaikille pääasioijille. Olen Oranssi (ent. Rouva Oranssi, nykyisinkin rouva, vaan nimimerkki lyhentynyt), yli neljänkympin, neuleintoilija ja kolmen kaunottaren äiti. Tervetuloa blogikäynnille.

maanantai 4. tammikuuta 2010

MaarianLangat esittäytyy

Esittäydynpä minäkin eli MaarianLangat Pohjois-Pohjanmaalta. Osallistun ensimmäistä kertaa Pääasioihin (kuten muutamaa kuukautta aiemmin Sukkasatoon ja Lapaskuuhunkin). Tavoite on yksi pipo, sillä kuukausi on kiireinen.

Sytomyssy -keräys


Ekat kaksi valmista
Sain aamulla neulottua valmiiksi eilen illalla pojalle aloittamani pipon. Eilen päivällä valmistui oma piponi.

Pojan pipo oli vielä aamulla VAL-TA-VA mutta heitin sen pesukoneeseen jossa reppana kutistui melkein liiankin pieneksi. Oli työ ja tuska venyttää erittäin vanuttunut piponen pojan päähän sopivaksi.

Pipon ohje löytyy täältä, mutta modailin sitä aika runsaasti... Käytin kaksinkertaista BC GARNin Semilla -lankaa ja neuloin 6 mm puikoilla. Käytin suurimman (6 v) koon silmukkamääriä ja korvaläpät tein 11 cm korkuisiksi ennen yhdistämistä. Kupuun tein kerroksia silmämääräisesti ennen kavennuksia. Tätä en hoksannut mitata, mutta kuvasta sen varmaan saanee selville. Reunassa on ohjeen mukaan joustinta, mutta minä tein kolme kerrosta helmineuletta, tosin se ei enää valmiissa "kypärässä" erotu laisinkaan.

Sitten laitoin 40°C pesuun jonka keskeytin kahdesti tarkastaakseni huopumista. Toinen pysäytys olisi saanut olla hiukan aiemmin, sillä hattu kutistui mielettömästi. *jaa mikä mallitilkku?* (huovutettu mössykkä nyt kuivumassa; toivottavasti kuivuu huomiseen mennessä niin saadaan pihalla otettua kuva piposta käytössä)

Heippa!

Olen Anna, eli Rannae (myös ravelryssä), 20-vuotias opiskelija. Tämä on ensimmäinen kertani pääasioissa, ja tarkoituksena olisi saada ainakin kaksi päänlämmitintä aikaiseksi. Itselleni tekemäni Mariomyssy viime talvelta kun on päätynyt niin parempaan pitoon kuin tallillekin päätä lämmittämään, ja haluaisin tehdä uuden, ns. "paremman pipon" itselleni. Myös isoveljelle jouluksi -08 luvattu pipo on tekemättä. Saas nähdä onnistunko :)

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Pakkasen paukkeesta pihalta

on mukava tulla sisälle takkatulen räiskeeseen :) Ja takkatulen räiskeessä on mukava neuloa. Sain juurikin eilen illalla miehen lapaset valmiiksi (mallikäsi oli reissussa, joten valmistuminen viivästyi) mutta siinä välissä vähäsen aloittelin Limari -langasta (ihana sekoitelma alpakkaa, merinovillaa ja silkkiä) itselleni pipoa. Ja seuraavaksi teen pojalle korvaläppäpipon kaksinkertaisesta Semilla -langasta ja huovuttelen sen koneessa sopivaksi. Sen jälkeen en vielä tiedäkään mitä teen ja mistä. Pitänee miettiä sillävälin kun näitä valmistelee.

Tervehdys!

Mukavaa vuoden alkua. Olen Pia, ja osallistun ensimmäistä kertaa pääasioihin. Nyt paukkupakkasila myssyjä, pipoja ja muita päähineitä tarvitaan.

Tavoitteenani on kutoa muutama päähine, joista ensimmäinen on jo puikoilla. Muiden päähineiden mallit ja langat toivottavasti selkeytyvät kuukauden aikan. Tarkoitus ei ole ostaa uutta lankaa, vaan käyttää varastossa olevia lankoja, erityisesti kasvivärjättyjä lankoja. Aikaisempia käsitöitäni on nähtävissä blogissani.

Hei!

Olen Tuija, blogi täällä: http://tuijaknits.blogspot.com/.

Hatut on kivoja käsitöitä, ja pyrin myös käyttämään niitä! Sopivien mallien löytäminen ei aina ole helppoa, esim. pipot ei käy minulle, mutta baskerit ja muut lötsömallit kylläkin.

Ensimmäinen hattu on jo valmis, mutta siitä lisää, kunhan se on kuivunut ;)