maanantai 4. tammikuuta 2010

Ekat kaksi valmista
Sain aamulla neulottua valmiiksi eilen illalla pojalle aloittamani pipon. Eilen päivällä valmistui oma piponi.

Pojan pipo oli vielä aamulla VAL-TA-VA mutta heitin sen pesukoneeseen jossa reppana kutistui melkein liiankin pieneksi. Oli työ ja tuska venyttää erittäin vanuttunut piponen pojan päähän sopivaksi.

Pipon ohje löytyy täältä, mutta modailin sitä aika runsaasti... Käytin kaksinkertaista BC GARNin Semilla -lankaa ja neuloin 6 mm puikoilla. Käytin suurimman (6 v) koon silmukkamääriä ja korvaläpät tein 11 cm korkuisiksi ennen yhdistämistä. Kupuun tein kerroksia silmämääräisesti ennen kavennuksia. Tätä en hoksannut mitata, mutta kuvasta sen varmaan saanee selville. Reunassa on ohjeen mukaan joustinta, mutta minä tein kolme kerrosta helmineuletta, tosin se ei enää valmiissa "kypärässä" erotu laisinkaan.

Sitten laitoin 40°C pesuun jonka keskeytin kahdesti tarkastaakseni huopumista. Toinen pysäytys olisi saanut olla hiukan aiemmin, sillä hattu kutistui mielettömästi. *jaa mikä mallitilkku?* (huovutettu mössykkä nyt kuivumassa; toivottavasti kuivuu huomiseen mennessä niin saadaan pihalla otettua kuva piposta käytössä)

Ei kommentteja: